10 LET ZABAVE IN USTVARJANJA
SPOZNAJTE NAŠO GLASBENO ZGODBO.

ZAÄŒELO SE JE 2005

Nekateri nam pravijo "Vi ste drugačni".
To radi slišimo.

Zgodba o Donački kot jo poznamo danes, je začela nastajati že leta 2005, ko smo se naključno srečali študentje v Mariboru in pričeli raziskovati svet glasbe. Vsi smo se ob koncu tedna vračali domov v okolico Rogatca, kjer so se pod Donačko goro vaje nadljevale. Ime skupine pripoveduje od kod prihajamo, iz pod “Štajerskega triglava” se pošalimo. Prva leta se je tu in tam pojavil kakšen nastop za znance od Rogatca do Rogaške Slatine. Osvajali smo teren na vaških dogodkih, pokaži kaj znaš, na “furežih”… zleti smo postali izkušen ansambel s glasbenim in šow programom za poroke in obletnice. Tako smo si prvih pet let nabirali neprecenljive izkušnje in najbolj zvesto publiko.

Že na začetku naše poti smo v zasedbo sprejeli tudi violino in izkazalo se je, da je danes prav ta vsega kriva. Postala je naš prepoznavni znak. Kmalu smo se spoznali s številnimi glasbeni strokovnjaki in pričeli z njimi sodelovati. Nekateri so nam pomagali uglasiti to drugačno, mnogim zanimivo zasedbo. Tako so nastale so prve avtorske skladbe s katerimi smo se lahko udeležili odmevnih medijsko podprtih festivalov (Slovenska polka in valček, Ptujski festival, Števerjan, Graška gora…)

Danes glasbeno prepoznavnost krepimo s svojstvenim načinom izvajanja slovenske narodnozabavne in zimzelene glasbe, pravtako pa ustvarjamo svojo avtorsko glasbo. Z zvenom violine in ostalih akustičnih instrumentov smo si v svetu narodnozabavne glasbe pridobili naziv »drugačen ansambel«, nekoliko country obarvan. Nastopamo na raznovrstnih prireditvah kot so koncerti, veselice, disko zabave, plesi, obletnicah, zaključkih… V našem programu se preliva glasba za ples in veselje.

V obdobju 10 let smo izdali tri albume Cigu migu na faksu (2009) in Pridi, zapleši (2012) in Na vrh sveta (2015). Pri ustvarjanju skladb sodelujemo z različnimi priznanimi avtorji glasbe in besedil kot so Igor Podpečan, Mike Orešar, Majda Rebernik, Ivan Sivec, Matjaž Vrh, Jani Lipičnik, Mateja Mohar, Jernej Dirnbek, Igor Pirkovič… Najnovejši projekti pa so tudi avtorsko delo članov skupine. Uspešen in preizkušen par pri novonastalih skladbah sta Barbara Žerjav in Jani Lipičnik.

NA VRH SVETA
"ÄŒas je za
zabavo!"

10 LET ZABAVE SE NADALJUJE

Strast do glasbe se nikoli ne konča.
Celo vsak dan je močnejša.

10 let nastopanja pred množicami po vsej Sloveniji in tudi v tujini nam daje izkušnje, da lahko združimo našo strast do glasbe s potrebami občinstva in tako skupaj dosegamo čudovito pozitivno vzdušje na dogodkih.

Barbi, Matjaž, Marko, Matic,  in Tadej
komaj čakamo na naslednjo priložnost, ko se srečamo in
skupaj skočimo NA VRH SVETA!